Kötelező szivárgásvizsgálat elvégzése

Vállaljuk hűtőkörök éves, kötelező szivárgásvizsgálatát! Valamint a hozzá tartozó szivárgásvizsgálati jegyzőkönyv kiállítását! Siófok Vak Bottyán u. 32.

Gondolt már rá, hogy mit hagyunk unokáinkra és a jövő nemzedékeire? A klímavédelem fontos számunkra is. Ön is éljen úgy, hogy az utódai büszkén idézhessék fel emlékét, mikor önre gondolnak. A mi generációnk vállán hatalmas a felelősség, meg kell próbálnunk úgy élni, hogy egy élhető bolygót, megfelelő életkörülményeket biztosító ökológiai rendszert hagyjunk az utódainkra és lehetőleg a saját kényelmünkről a legkevésbé kelljen lemondanunk – ehhez elengedhetetlen az eszközeink és berendezésink karbantartása, ellenőrzése és a veszélyes anyagaik megfelelő kezelése.

“A föld nem a miénk, csak kölcsön kaptuk azt az unokáinktól” – indián mondás.

Vállalkozásunk Képesített vállalkozás, mely klímagázt tartalmazó, vagy azzal működtetett alkalmazások telepítési, szerelési, beüzemelési, karbantartási, szervizelési, javítási, használaton kívül helyezési, szivárgásellenőrözési és visszanyerési tevékenység végzésére a képesítésre vonatkozó jogszabályban meghatározottak szerint feljogosított és képesített természetes személy alkalmazottal rendelkező vállalkozás. A vizsgálat során minden esetben egy a fentiek szerinti Képesítéssel rendelkező szakembert küldünk a helyszínre.

Önnek minden esetben kötelező az éves szivárgás vizsgálat elvégeztetése, ha “berendezéstulajdonos”, olyan üzemeltető amely szivárgásvizsgálatra kötelezett klímagázt tartalmazó – honvédségi alkalmazásnak nem minősülő – alkalmazást, valamint üvegházhatású gázokkal töltött elektromos kapcsolóberendezést üzemeltet, tárol. A regisztrációköteles berendezésekhez kapcsolódó további útmutatásokat a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság hivatalos honlapján talál. Regisztrálás itt.

Kinek kell berendezés-tulajdonosként regisztrálni a Klímagáz adatbázisba? A Klímagáz adatbázisba azon természetes személyeknek és vállalkozásoknak kell regisztrálni, akik 5t széndioxid egyenérték feletti F-ÜHG-t és/vagy 3 kg feletti ORLA-t tartalmazó (azaz szivárgásvizsgálatra kötelezett) berendezés (alkalmazás) tulajdonosai vagy üzemeltetői. A regisztráció menetéről a nyitólapon található “Útmutató regisztrációról” dokumentumból részletesen tájékozódhat.

A szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések:

Telepített hűtőkör: üzemszerűen helyhez kötött klímagázt tartalmazó vagy azzal működtetett rendszerek és alkalmazások, így különösen a helyhez kötött hűtőberendezések, helyhez kötött légkondicionáló berendezések, helyhez kötött hőszivattyúk, helyhez kötött tűzvédelmi berendezések, helyhez kötött elektromos kapcsolóberendezések, F-ÜHG-ból vagy ORLA-ból előállított oldószereket tartalmazó helyhez kötött berendezések.

Hűtőkamion: elsősorban áruszállításra tervezett és gyártott, hűtőegységgel felszerelt, 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjármű (tehergépjármű).

Hűtőpótkocsi: kamion vagy vontató általi vontatásra, elsősorban áruszállításra tervezett és gyártott, hűtőegységgel felszerelt jármű.

Elektromos kapcsolóberendezés: minden olyan kapcsolókészülék, illetve annak vezérlő-, mérő-, védő- és szabályozóberendezéssel ellátott szerelvénye, a hozzá tartozó csatlakozókkal, tartozékokkal, készülékházzal és tartószerkezetekkel együtt, amely villamos energia termelésére, átvitelére, elosztására és átalakítására szolgál.

Mobil hűtőkör (egyéb): a nem regisztrációköteles, azaz a hűtőkamion- és pótkocsi kategóriába nem tartozó mobil berendezések önkéntes felvitelére szolgáló kategória. Az ebbe a kategóriába tartozó berendezések vonatkozásában azonban fennáll az Adatbázison kívüli nyilvántartási kötelezettség.

Alkalmazás: a fluortartalmú üvegházhatású gázokat, vagy ózonréteget lebontó anyagokat vagy fluortartalmú üvegházhatású gázokat és ózonréteget lebontó anyagokat együttesen tartalmazó vagy azzal működtetett termékek, berendezések és létesítmények gyűjtőneve.

Kapcsolat
Írja be az Ön nevét
Kérjük adja meg a telefonszámát
Válassza ki a lenyíló menüből, hogy melyik szolgáltatásunkat szeretné igénybe venni.
Írja be milyen hibát tapasztal, vagy a részelteket az igényelt szolgáltatásunkkal kapcsolatban.
Selected Value: 0
Értékelje kérem a weboldalunk használhatóságát, informativitását.