Autóklíma javítás és karbantartás

Vállaljuk gépjárművek klímaberendezéseinek a karbantartását, állapotfelmérését, utólagos beszerelését és javítását, fertőtlenítését.

A gépjárművek klímaberendezéseit (autóklímák) ajánlott folyamatosan ellenőrizni, a rendszer tömítetlensége és a mozgó alkatrészek kopása a klímaberendezés súlyos károsodásához vezethet, az apróbb hibák feltárása és javítása sokkal kisebb költség és munka, mint a rendszer meghibásodott fő alkatrészeinek a cseréje. A rendszer fő alkatrészeit ezért folyamatosan ellenőrizni és karbantartani ajánlott. A tömítéseket érdemes pár évente lecserélni és  mivel a klímakompresszor belső kenését a rendszerben cirkuláló hűtőközeg által szállított olaj szolgáltatja, ezért ezt is érdemes a szerviz által ajánlott időközönként lecserélni. Érdemes a berendezés visszahűtő egységét (kondenzátor) átnézetni tavaszi és őszi időszakban, a lerakódott szennyeződések korrózióhoz vezethetnek – ami végeredményben a rendszer tömítetlenségéhez és a klímaberendezés működőképtelenségéhez vezethet. A klímaberendezés fő egysége a hűtőközeg keringetésére szolgáló kompresszor, melynek alkatrészeit szintén érdemes ellenőrizni – kuplung, csapágy – ezeknek az alkatrészeknek az elhasználódása kritikus esetben az egység  teljes meghibásodásához is vezethet, az időben feltárt hibákkal, azok javításával pénzt spórolhat.

A klímaberendezés ellenőrzése nyomáspróbával és a befújt levegő hőmérséklet ellenőrzéssel kezdődik, majd a csapágyak, ékszíj és elektromos rendszer átvizsgálásával folytatódik. A nem megfelelő nyomáskülönbség esetén leellenőrizzük az elpárologtatásért felelős kapilláris, vagy expanziósszelep működőképességét, feltárjuk az esetleges eltömődés lehetőségét is és leellenőrizzük a kompresszort, a kondenzátor visszahűtő képességét is. Nyomás-vesztett rendszernél a rendszerben megpróbáljuk egy nyomáspróbával feltárni a tömítetlenségeket, ha ezt nem sikerül lokalizálni akkor egy speciális, erre a célra kifejlesztet kontraszt anyaggal kevert hűtőközeget töltünk a gépjármű klímaberendezésébe, mely nagy eséllyel a további használat során kimutatja  az elszivárgó hűtőközeg helyét a rendszeren, amit azután már könnyen ki lehet javítani. Az elektromos hibák esetén a kapcsolási pontokat – relék, nyomáskapcsolók, műszerfali kapcsolók, mágnestekercs – ellenőrizzük a gépjármű vezérlő egységéből kiolvasható hibák alapján, majd a meghibásodott alkatrészeket cseréljük – ezek a javítások nem járnak a berendezés mechanikai megbontásával, kivéve egyes esetekben a nyomáskapcsoló cseréjét.

Vállaljuk hűtőkocsik, mezőgazdasági gépek, buszok és személygépkocsik klíma javítását és karbantartását Siófok és környékén.

Mikor vegye fel velünk a kapcsolatot és mit csináljon ha hibákat tapasztal?

Ha a klímaberendezés nem hűt, vagy a műszerfalon hibát jelez, akkor érdemes mielőbb szervizbe vinni az autót, nagy általánosságban tovább használható a gépjármű a mindennapokban.

Ha a klímaberendezés bekapcsolásakor morgó hangot tapasztal, vagy megcsúszik az ékszíj (ez jellegzetes “sikító” hangot ad), vagy a motor teljesítményén jelentős változást érzékel, akkor mindenképpen kapcsoljuk ki a berendezést és a lehető legrövidebb időn belül jelentkezzen be átvizsgálásra – ezekben az esetekben további komoly károsodások alakulhatnak ki a rendszerben, ha tovább használjuk a berendezést. Figyelem! – Sok esetben a berendezés automatikusan bekapcsol a párátlanításhoz is – ilyenkor azonnal meg kell próbálni manuálisan kikapcsolnia klímát.

Klíma szerviz: Siófok Vak Bottyán u. 32.

Kapcsolat
Írja be az Ön nevét
Kérjük adja meg a telefonszámát
Válassza ki a lenyíló menüből, hogy melyik szolgáltatásunkat szeretné igénybe venni.
Írja be milyen hibát tapasztal, vagy a részelteket az igényelt szolgáltatásunkkal kapcsolatban.
Selected Value: 0
Értékelje kérem a weboldalunk használhatóságát, informativitását.